Welkom bij CenterSelf KlankBeleving & ResonantieTherapie

Stemmen van muziekinstrumenten

Bij het stemmen van een muziekinstrument ga je uit van toon A die in een bepaalde frequentie gestemd wordt. De frequentie of trilling wordt gemeten in Hertz (Hz). Aan de hand van deze frequentie worden vervolgens de overige tonen op het instrument gestemd, zodat ze in harmonie klinken.

In de eerste helft van de 20e eeuw is bepaald dat muziekinstrumenten vanaf dat moment niet meer gestemd moesten worden op A = 432Hz, maar acht Hertz hoger, op A = 440Hz. 


432Hz is de klank van de natuur en de kosmos

Muziekinstrumenten die gemaakt zijn door natuurvolkeren, zoals klankschalen en didgeridoos, zijn afgestemd op A=432Hz. Deze instrumenten zijn handgemaakt en worden op het oor gestemd. Blijkbaar is 432Hz de frequentie die van nature bij ons mensen hoort! De 432Hz stemming is de klank van de natuur en de kosmos.

Als je je muziekinstrumenten afstemt op 432Hz, komt de trilling op een ander ´niveau´ bij je binnen. Het raakt een diepere laag van je gevoel, je emoties, je hart.
 

432Hz in de klankkamer

In de CenterSelf klankkamer vind je bijna alleen maar instrumenten gestemd op A=432Hz. De ervaring leert dat klanken gemaakt met deze instrumenten ontspannend en helend werken. Je bent van harte welkom voor sessies klankbeleving (basis) of klank-healing (therapeutisch) om te ervaren wat 432Hz bij jou in trilling brengt.
 

Solfeggio stemvorken en Solfeggio Vortex Harp

Naast de instrumenten gestemd in A=432Hz, werk ik ook met instrumenten die gestemd zijn in de zogenaamde Solfeggio stemming. Op de afbeelding zie je de unieke, zelfontworpen Solfeggio Vortex Harp.

Je leest hier meer over sessies met de Solveggio stemming.

 

Kom zelf ontdekken en ervaren wat het met je doet!

Je bent van harte welkom.

Jack

 


mind body soul balance

Copyright © 2018 CenterSelf. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.